op kot

Welkom in Hasselt! Heb je besloten om in deze stad te studeren, dan wil je zeker en vast wat meer weten over het aanbod voor jongeren. We zetten de belangrijkste weetjes snel op een rij voor jullie. Meer vragen? Contacteer dan de jeugddienst van stad Hasselt en we helpen je graag verder.

 • Wat ligt waar en hoe geraak ik op mijn bestemming? 
 1. Stratenplan
  Nieuw in Hasselt en geen idee waar de Koning Albertstraat ligt? Dan heb jij echt wel een simpel grondplan nodig. Een papieren versie kan je afhalen bij de dienst Toerisme (Maastrichterstraat 63) of je kan het ook terugvinden via de algemene website van stad Hasselt
   
 2. Openbaar vervoer
  In Hasselt is een uitgebreid netwerk van busvervoer met de H-bussen, centrum-(iedere 10 min.) en boulevardpendel (iedere 5 min.). Op zoek welke bussen er zijn met hun uurregeling? Surf naar de Lijn. Op zoek naar een visueel overzicht hoe de H-bussen rijden, klik op deze link. Of ben je nog meer gesofisticeerd en op zoek naar een app voor apple of android, dan heb je chance.
   
 3. Fietsverhuur
  Hasselt stelt ook gratis fietsen ter beschikking. Achter het stadhuis kan je bij de gemeenschapswachten een gratis fiets voor 1 dag krijgen tussen 9.00 en 17.30, op zaterdag tussen 10.00 en 17.30, op zon- en feestdagen niet. Je kan ook tegen betaling een fiets huren aan het station, maar dan moet je wel een dag op voorhand reserveren via het nummer 0800 96967. Of je kiest voor de Blue-bikes aan het station van Hasselt. Deze blauwe fietsen zijn ideaal voor studenten die met het openbaar vervoer tot Hasselt komen en van het station met de fiets naar de les willen. Meer info over de blue-bikes vind je hier. 
   
 • Op kot in Hasselt

Ben je op zoek naar een studentenkamer in Hasselt of Diepenbeek? Dan surf je best naar de online zoekrobot waar je je eigen criteria zoals maximumprijs, grootte, enz kan ingeven en je meteen ziet wat er nog ter beschikking is. Bovendien staan hier alleen de gekeurde kamers op de lijst.
 

 • Uit in Hasselt
 1. Winkelen
  De meeste winkels zijn open van 10.00 tot 18.00 uur, op zondag zijn ze gesloten.
   
 2. Cultureel aanbod
  Op zoek wat er allemaal te doen is in Hasselt op vlak van activiteiten en cultureel aanbod? Het UiTmagazine verschijnt maandelijks en geeft een overzicht van de belangrijkste activiteiten in Hasselt. Dit magazine is verkrijgbaar bij Toerisme Hasselt of je kan het ook raadplegen via www.uitinhasselt.be.
   
 3. Toerisme Hasselt
  Openingsuren: Alle werkdagen van 9.00 tot 17.00 (zaterdag van 10u tot 17u / zon- en feestdagen van 10u tot 14u (van 1 april t/m 31 oktober)). Locatie: Maastrichterstraat 63
   
 4. Stadplan op maat van studenten
  Op zoek naar de leukste plekjes, café's, resto en andere weetjes? Dan heb je geluk want via het studentenplan weet je meteen waar je moet zijn. Check it out!