Stedelijke bibliotheek Hasselt

Zomeraanbod

1/7 Picture in space (9-12 jaar). Meer info: www.mooss.org
Van 14 uur tot 16.30 uur

15/7 Sil van het Natuurhulpcentrum vertelt (9-12 jaar)
Van 14 uur tot 15.30 uur

29/7 Gekke dieren in gekleurde klei (9-14 jaar) Meer info: www.bazarts.be
Van 14 uur tot 16.30 uur

12/8 Hippe Heksen (5-9 jaar) Meer info: www.pulcinella.be
Van 14 uur tot 16 uur

26/8 Het Smaaklabo van professor Gobelijn (6 -9 jaar)
Van 14 uur tot 16 uur

locatie hoofdbibliotheek
Joris van Oostenrijkstraat 55
3511 Kuringen

openingsuren
Maandag sluitingsdag
Dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur
Zaterdag en zondag van 09.30 tot 12.30 uur

Contact
Tel. : 011-24 43 00
Email : bibliotheek@hasselt.be
https://www.facebook.com/bibhasselt

Extra: Boekenzoeker
Je wilt graag een goed boek lezen maar je weet niet welk?
Geen probleem, want nu is er een online zoekmachine die jou op weg helpt tijdens je zoektocht naar een goed boek. Surf naar www.boekenzoeker.org
Ook voor 18 + is er een speciale website, nl www.iedereenleest.be
Waarom?  Boekenzoeker helpt kinderen & jongeren een goede keuze uit het boekenaanbod te maken met als doel het verleiden tot lezen en het laten ontdekken van nieuwe boeken, onbekende soorten boeken en minder voor de hand liggende boeken.
 

Bibliotheektruck = schoolbib op wielenMet de sluiting van 7 Hasseltse wijkbibliotheken (in juli 2014) zijn boekenliefhebbers nu aangewezen op de centrale Provinciale Bibliotheek of de stedelijke bib te Kuringen. Bijzonder vervelend voor de basisscholen, die niet allemaal even kort bij één van de twee vestigingen liggen. Om hieraan tegemoet te komen heeft stad Hasselt geïnvesteerd in een "bibliotheektruck".

"De scholen die op meer dan één kilometer van een van beide bibs liggen, krijgen vanaf september 2014 maandelijks bezoek van deze mobiele bibliotheek. De bibliotheektruck heeft maar liefst 2900 boeken, moderne media, DVD, ... ingeladen. Het uitleensysteem in de bibtruck is, net zoals in de bib van Kuringen,volledig geautomatiseerd. Kinderen en leerkrachten zullen dus zelf kunnen inleveren en uitlenen. Zo heeft het bibliotheekpersoneel de handen vrij voor een betere begeleiding. Het grote voordeel van de bibtruck is dat alle 6000 kinderen uit het basisonderwijs een gelijkwaardige bibliotheekservice kunnen krijgen.

Toekomstplannen...
Het stadsbestuur heeft ook al plannen voor een tweede bibtruck. Die kan in 2016 rondrijden in de wijken. Op die manier komt de bib naar je toe. Schepen van Cultuur Karolien Mondelaers: ‘Door het aanbod te concentreren in 2 mobiele bibliotheken en in de bibliotheek van Kuringen – waar iedereen heel welkom blijft – kunnen we het aanbod en de bibliotheekservice verbeteren. Ook komt er ruimte voor nieuwe activiteiten. Zo zal bijvoorbeeld de gratis service ‘Bib aan huis’ uitbreiden. Die is er voor Hasselaren die minder goed te been zijn.’