skatepark kapermolenpark

Het grootste openluchtskatepark van België, Nederland en Luxemburg vind je in Hasselt. De basisoppervlakte bedraagt 60 meter op 50 meter, dit is de grootte van een half voetbalveld. Het park werd ontworpen door professionele skaters in nauwe samenspraak met de Hasseltse skaters en de Afdeling Sport.

Het basisoppervlak bedraagt 60 meter op 50 meter en bestaat uit betonelementen. Centraal staat de 'bowl' (grote kom) die door de 'roll-in' (verlaagde toegang) ook aantrekkelijk is voor beginners. Daaromheen zijn er 8 zones waar een aantal toestellen gegroepeerd staan. De ene zone leent zich wat meer voor het skeeleren, terwijl een andere zone dan weer meer aanleunt bij de BMX-er. Dankzij de nabootsing van plaatsen in het straatbeeld voelt ook de streetskater zich thuis op dit skatepark. Het park beschikt over een straatverlichting. Het is een skatepark voor alle niveaus waar zowel de beginnende als de gevorderde aan zijn trekken kan komen.

Meer dan skaten
Niet zo een skater? Trek je skeelers aan of spring op je BMX: toon welke tricks je kent en laat je inspireren door die van de anderen. Met de straatverlichting kun je hier zelfs na valavond doorgaan. Beginner of pro? Kom lekker chillen!

Openingsuren
Het skatepark is permanent geopend
Het dragen van valbescherming is verplicht.

prijs
gratis

Locatie
Het skatepark ligt vooraan in Kapermolenpark vlak naast het overdekt & openlucht zwembad én speelplein Kapermolenpark.
Elfde Liniestraat
3500 Hasselt
 

Tip: nog andere kleinschalige locaties

  • Ook op andere locaties zijn er skatefaciliteiten voorzien waar jongeren terecht kunnen voor skeeler-, skate en BMX-plezier.
  • sportcentrum Kiewit (Tulpinstraat), gelinkt aan het Action Park, Sportbos en verkeerspark
  • sportcentrum Stevoort (de Libottonstraat)
  • Beukenhof St.-Lambrechts-herk (St.-Lambrechts-Herkstraat)
  • Prinsenhof Kuringen (Overdemerstraat)
  • Malpertuus Godsheide (Vossenbergstraat)


Meer info
Afdeling sport
stad Hasselt
T. 011-23 94 50
sport@hasselt.be