Speel&Sportplan

Kinderen hebben het recht om buiten te spelen, vindt het Hasselts stadsbestuur. Daarom stellen ze jullie met trots het ‘Speel- en Sportplan’ voor. Het plan is een samenwerking tussen de jeugddienst, groendienst en sportdienst.

Hasselt haalde in 2014 het label Kindvriendelijke Stad. “Dat wil zeggen dat we op alle domeinen een zo kindvriendelijk mogelijke stad willen worden”, zegt schepen van Jeugd en Groen Valerie Del Re. “Een stad waar kinderen graag wonen is immers een stad waar het goed is voor iedereen.”

Uit het onderzoek naar Hasselt als kindvriendelijke stad kwam naar voren dat kinderen niet altijd weten waar ze terecht kunnen om te spelen of te sporten. Ze gaven dan ook het voorstel om de allerleukste plekjes in Hasselt te zoeken en deze op een kaart te zetten. “Op het plan vind je dan ook een duidelijk overzicht van alle openbare speelpleinen, sportterreinen en bossen in Hasselt”, vult schepen van Sport Habib El Ouakili aan. Kinderen kunnen hier gratis spelen en sporten op een veilige, daarvoor voorziene locatie.

Met de start van de zomervakantie in zicht willen schepenen Del Re en El Ouakili het buiten spelen promoten: “Hasselt telt heel wat leuke speel- en sportplekken en we dagen de ouders uit om samen met hun kinderen op ontdekkingstocht te gaan deze zomer.”

Het Speel&Sportplan kan je hier in PDF downloaden.

Is er een speeltuig stuk? Dan kan je dit melden via mail naar speelpleinen@hasselt.be of op het gratis nummer 0800/92 744

Datum publicatie: do 23/06/2016