Jongeren

In de kijker

Naast Leuven, Antwerpen en Gent is ook "Hasselt" een echte studentenstad. Hasselt bruist zoals nooit tevoren en de stad heet haar studenten aan het begin van het schooljaar van harte welkom. Het nieuwe academiejaar 2014-2015 wordt woensdag 1 oktober knallend ingezet op het Kolonel Dusartplein van 16u tot 23u. "Music,action & pleasure" zijn kenmerkend voor dit event! Ook studenten van het 5e en 6e middelbaar zijn welkom op dit evenement.

Ook dit jaar kunnen we spreken van stevige line-up! De fun arena is doorlopend open van 16u tot 23u. Adrenaline verzekerd!  

Nieuwe jenevers, culinaire hoogstandjes en Hasseltse specialiteiten op smaak gebracht met muziek, ambiance en straattheater. Dát zijn de Hasseltse jeneverfeesten! Hou beslist 18 en 19 oktober vrij, want het belooft weer een spetterend feest van de smaak te worden. Meer info: http://www.jeneverfeesten.be/

Bonkende beats bij de botsauto’s, de uitdrukking 'altijd prijs, altijd prijs' bij de schietkramen, een lekkere kermisfriet, joelende meisjes in de Deca Dance. Het hoort allemaal bij Hasselt Kermis. Van zaterdag 20 tot zondag 28 september verandert de buurt van het Kolonel Dusartplein in een gigantisch kermisdorp en kan je je uitleven in de verschillende attracties. De kermis start officieel op zaterdag 20 september om 15u. Met ’s avonds traditiegetrouw het kermisvuurwerk aan de kanaalkom rond 21u. Tot 28 september is de kermis dagelijks geopend. Op donderdag 25 september is het familiedag.

Ben je ook bij een jeugdbeweging? Ja, dan heb je een slimme keuze gemaakt. Neen, wacht dan niet langer en sluit je aan bij je favoriete Hasseltse jeugdbeweging. Ben je -17 jaar dan wordt je een lid, vanaf 18 jaar kan je terecht bij de leidingsploeg! En waarom zou je dat doen? Het antwoord is simpel: "Hier maak je vrienden voor het leven & beleef je mega avonturen!" In de maand september gaan maar liefst 27 Hasseltse jeugdbewegingen opnieuw van start. Ga een kijkje nemen tijdens de startdag. Hier volgt de lijst met data & locaties:

Elk jaar zetten de jeugdraad, de jeugddienst en schepen van Jeugd iemand in de bloemetjes die zich inzet voor het Hasseltse jeugdwerk. Is er iemand van jullie jeugdvereniging, jonger dan 26, waarvan je vindt dat zijn of haar inzet voor het Hasseltse jeugdwerk echt wel een bijzondere pluim verdient!

Dit is een doe-cheque. Met dit kaartje krijg je een korting van 2,5 euro bij een heel aantal Hasseltse jeugdverenigingen (scouts, chiro, KSJ, ...) + 3 speelpleinwerkingen (Zowiezo, Hebbeding en autisme Limburg) in Hasselt. Met de doe-cheque krijg je dus korting bij het betalen van het lidgeld, kampgeld of activiteiten. Alle kinderen & jongeren tussen 4 en 16 jaar en gedomicilieerd in Hasselt, hebben recht op 2 doe-cheques per jaar. Een doe-cheque heeft een waarde van 1,25 euro. Dus in totaal krijg je 2,5 euro per kind.

Organiseer je een fuif / muziekevenement? Is dit event openbaar en speel je elektronisch versterkte muziek? Dan heb je vanaf nu ook een speciale geluidsmeter nodig. Waarom? Omdat er nieuwe opgelegde geluidsnormen zijn in Vlaanderen. Om hieraan te voldoen heb je een meter nodig die het geluid meet én registreert. Stad hasselt heeft 4 stuks aangekocht die ontleend kunnen worden. De geluidsmeters worden verhuurd door de dienst leefmilieu van de stad Hasselt. De medewerkers geven praktische uitleg over de wetgeving en hoe je het apparaat moet gebruiken. Onze geluidsmeters kregen ook een naam.

Ben je lid van de chiro, scouts, KLJ of draai je elders mee? Het was allemaal van geen tel op vrijdag 18 oktober 2013. De ‘Dag van de jeugdbeweging’ is solidair: het is de hoogdag voor alle leden van alle jeugdbewegingen. De organisatie roept op: ‘Trek je uniform aan om naar school te gaan en maak er samen een prachtige dag van!’ En zijt maar zeker dat het een prachtige dag was! Zie hier de bewijzen....
bekijk het fotoalbum.
 

Facebook

Nieuws

Naast Leuven, Antwerpen en Gent is ook "Hasselt" een echte studentenstad. Hasselt bruist zoals nooit tevoren en de stad heet haar studenten aan het begin van het schooljaar van harte welkom.

Nieuwe jenevers, culinaire hoogstandjes en Hasseltse specialiteiten op smaak gebracht met muziek, ambiance en straattheater. Dát zijn de Hasseltse jeneverfeesten!

Bonkende beats bij de botsauto’s, de uitdrukking 'altijd prijs, altijd prijs' bij de schietkramen, een lekkere kermisfriet, joelende meisjes in de Deca Dance. Het hoort allemaal bij Hasselt Kermis.