Jongeren

In de kijker

Oproep aan alle jonge fotografen die erkenning van hun talent willen! Op zondag 27 april kan je tijdens Erfgoeddag gratis deelnemen aan een fotografieworkshop georganiseerd door BILL. Je krijgt een stoomcursus fotografie en mag dan zelf op pad gaan om het erfgoed in Hasselt op een originele manier in de kijker te zetten. De winnaar krijgt een mooie prijs en '15 minutes of fame'. Schrijf je nu in via Lydia@bill.be! Niet twijfelen, gewoon mee doen want wij zijn echt benieuwd naar jouw werk!

Ben jij tussen 16 en  26 jaar? Dan is StampMedia op zoek naar jou. Vanaf zaterdag 19 april beginnen de nieuwe (gratis) workshops tekst, foto en video van C.H.I.P.S. StampMedia in Genk. Die workshops zijn een aanloop naar het stadsfestival 'Genk on stage' (27, 28, 29 juni) waar je als festivalreporter aan de slag kunnen.

Eerstejaarsstudent architectuur aan de UHasselt Jakob Ghijsebrechts maakt zich op voor een wel heel bijzondere ervaring op Pukkelpop. Het festival zal namelijk zijn ontwerp voor de Salon Fou bouwen op de weide in Kiewit. Elk academiejaar krijgen eerstejaarsstudenten architectuur de opdracht om een klein paviljoen te ontwerpen. “Dit jaar gingen we aan de slag met een stukje Pukkelpop: het Salon Fou-paviljoen waar de festivalbezoekers een make-over kunnen ondergaan”, zegt professor Jo Broekx.

Goed nieuws! De jeugddienst van stad Hasselt verloot ook 5 kaarten voor beestenfeest! Surf naar de fbpagina van "jeugd Hasselt" en 1/ vind de pagina leuk + 2/deel de affiche op je eigen facebookprofiel. Je hebt tijd tot vrijdag 18/04/2014 -12u om mee te doen! Dus waag je kans! Meer info

 

Wil jij gratis naar deze decadente fuif van scouts Sint Michiel - Anne Frank (kortweg SMAF)? Dat kan! De jeugddienst van stad Hasselt verloot opnieuw inkomkaarten! Voor deze fuif hebben we er 5 in aanbieding! Hoe deelnemen? surf naar de fbpagina van "jeugd Hasselt" en 1/ vind de pagina leuk + 2/deel de affiche op je eigen facebookprofiel. Je hebt tijd tot vrijdag 18/04/2014 -12u om mee te doen! Dus waag je kans!

Met deze nieuwe pas krijg je 3 jaar lang korting/ voordelen op allerlei culturele-, sport- en jeugdactiviteiten in Hasselt. Alle Hasselaren, jong of oud, kunnen een pas aankopen. Ook niet -Hasselaren maar studerend in het middelbaar of hoger onderwijs te Hasselt kan een UiTpas aanschaffen. En het is de moeite! De nieuwe UiTpas = uitgebreide versie van de huidige pas, met nóg meer voordelen.

Organiseer je een fuif / muziekevenement? Is dit event openbaar en speel je elektronisch versterkte muziek? Dan heb je vanaf nu ook een speciale geluidsmeter nodig. Waarom? Omdat er nieuwe opgelegde geluidsnormen zijn in Vlaanderen. Om hieraan te voldoen heb je een meter nodig die het geluid meet én registreert. Stad hasselt heeft 4 stuks aangekocht die ontleend kunnen worden. De geluidsmeters worden verhuurd door de dienst leefmilieu van de stad Hasselt. De medewerkers geven praktische uitleg over de wetgeving en hoe je het apparaat moet gebruiken. Onze geluidsmeters kregen ook een naam.

Vanaf 1 januari 2014 zijn de bussen in Hasselt niet langer gratis voor iedereen. Maar dankzij de financiële tussenkomst van het stadsbestuur blijft het busvervoer in Hasselt voordelig. Inwoners van en bezoekers aan Hasselt kunnen binnen de stadsgrenzen reizen met een Hasseltpas. Met deze tienrittenkaart betaal je slechts 0,60 euro per rit. Bovendien krijgen jonge Hasselaren van 6 tot en met 19 jaar van de Stad Hasselt een Buzzy Pazz cadeau. Die is geldig op alle bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen. 65-plussers reizen ook gratis met hun Omnipas 65+.

De kogel is door de kerk: in 2016 krijgt Hasselt een nieuw stedelijk zwembad. Naast een 25-meterbad, is er ruimte voor een instructiebad, een golfslagbad, een wildwaterbaan, een waterspeeltuin en een kinderzwembad. De werken starten in de zomer van 2014 om eind 2016 de eerste zwemmers te ontvangen. De totale oppervlakte aan zwembadwater verdubbelt in vergelijking met het huidige aanbod. De acht sportclubs die in onze wateren actief zijn, gaan letterlijk in luxe baden. Er werd geopteerd voor een combinatie van sport- en recreatiebaden.

Ben je lid van de chiro, scouts, KLJ of draai je elders mee? Het was allemaal van geen tel op vrijdag 18 oktober 2013. De ‘Dag van de jeugdbeweging’ is solidair: het is de hoogdag voor alle leden van alle jeugdbewegingen. De organisatie roept op: ‘Trek je uniform aan om naar school te gaan en maak er samen een prachtige dag van!’ En zijt maar zeker dat het een prachtige dag was! Zie hier de bewijzen....
bekijk het fotoalbum.
 

Nieuwe regelgeving in Hasselt! Zorg dat je in orde bent! Evenementen op Hasselts grondgebied in een tent of openlucht = min. 6 weken op voorhand aanvragen (opgelet! Aanvraag kan dus ook afgekeurd worden))  // events in een zaal = 48 uur op voorhand melden. Volgende stap= mailen naar 2 diensten: evenementen@hasselt.be + evenementen@hazodi.be.

Facebook

Nieuws

Oproep aan alle jonge fotografen die erkenning van hun talent willen! Op zondag 27 april kan je tijdens Erfgoeddag gratis deelnemen aan een fotografieworkshop georganiseerd door BILL.

Ben jij tussen 16 en  26 jaar? Dan is StampMedia op zoek naar jou. Vanaf zaterdag 19 april beginnen de nieuwe (gratis) workshops tekst, foto en video van C.H.I.P.S. StampMedia in Genk.

Eerstejaarsstudent architectuur aan de UHasselt Jakob Ghijsebrechts maakt zich op voor een wel heel bijzondere ervaring op Pukkelpop. Het festival zal namelijk zijn ontwerp voor de Salon Fou bouwen op de weide in Kiewit.

Fotoalbum

Dag van de jeugdbeweging 2013