Jongeren

In de kijker

Hasselt krijgt erkenning als kindvriendelijke stad. Samen met 6 andere Vlaamse steden en gemeenten mag Hasselt zich de volgende 6 jaar kindvriendelijke stad noemen. Voor het eerst in Vlaanderen werd het label ‘Kindvriendelijke Steden en Gemeenten’ uitgereikt. Het label met internationale traditie bekroont steden en gemeenten die de rechten van het kind (0 tot 18 jaar) meenemen in hoe ze beleid voeren. Gent, Hasselt, Mechelen, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Niklaas, Turnhout en Wetteren zijn de eerste steden en gemeenten die de titel mogen dragen.

Hasselt werd overspoeld door jongeren in uniform van de chiro, scouts, KLJ, KSJ .... Waarom? Vrijdag 17 oktober 2014 = Dag van de jeugdbeweging! Deze hoogdag werd perfect gestart met duizenden jongeren in uniform op het Kolonel Dusartplein in #Hasselt met een lekker ontbijt. #dvjb Bekijk hier het fotoalbum van onze fotograaf #Kobevanderzande.

Ben jij de ideale kandidaat om de jeugddienst van stad Hasselt te bemannen? Solliciteer dan voor 12 november 2014! Functiebeschrijving van coördinator + deskundige communicatie vind je hier  De jeugddienst verdedigt de belangen en maakt wensen en noden van kinderen & jongeren in hun stad kenbaar aan het bestuur. Hier werken 5 personen die met van alles en nog wat bezig zijn, maar super véél tijd investeren in de ondersteuning van alle Hasseltse jeugdverenigingen en allerlei jeugdinitiatieven op grondgebied Hasselt.

Ben je ook bij een jeugdbeweging? Ja, dan heb je een slimme keuze gemaakt. Neen, wacht dan niet langer en sluit je aan bij je favoriete Hasseltse jeugdbeweging. Ben je -17 jaar dan wordt je een lid, vanaf 18 jaar kan je terecht bij de leidingsploeg! En waarom zou je dat doen? Het antwoord is simpel: "Hier maak je vrienden voor het leven & beleef je mega avonturen!" In de maand september gaan maar liefst 27 Hasseltse jeugdbewegingen opnieuw van start. Ga een kijkje nemen tijdens de startdag. Hier volgt de lijst met data & locaties:

Elk jaar zetten de jeugdraad, de jeugddienst en schepen van Jeugd iemand in de bloemetjes die zich inzet voor het Hasseltse jeugdwerk. Is er iemand van jullie jeugdvereniging, jonger dan 26, waarvan je vindt dat zijn of haar inzet voor het Hasseltse jeugdwerk echt wel een bijzondere pluim verdient!

Ben je lid van de chiro, scouts, KLJ of draai je elders mee? Het was allemaal van geen tel op vrijdag 18 oktober 2013. De ‘Dag van de jeugdbeweging’ is solidair: het is de hoogdag voor alle leden van alle jeugdbewegingen. De organisatie roept op: ‘Trek je uniform aan om naar school te gaan en maak er samen een prachtige dag van!’ En zijt maar zeker dat het een prachtige dag was! Zie hier de bewijzen....
bekijk het fotoalbum.
 

Facebook

Nieuws

Hasselt krijgt erkenning als kindvriendelijke stad. Samen met 6 andere Vlaamse steden en gemeenten mag Hasselt zich de volgende 6 jaar kindvriendelijke stad noemen.

Hasselt werd overspoeld door jongeren in uniform van de chiro, scouts, KLJ, KSJ .... Waarom? Vrijdag 17 oktober 2014 = Dag van de jeugdbeweging!

Ben jij de ideale kandidaat om de jeugddienst van stad Hasselt te bemannen? Solliciteer dan voor 12 november 2014!