Jongeren

In de kijker

De ‘gratis’ Blue-bikes in Hasselt winnen aan populariteit. Je ziet de fietsen steeds meer in het straatbeeld opduiken.  Ook studenten hebben hun weg gevonden naar het station van Hasselt, waar 43 fietsen 'gratis' ter beschikking staan. De blue-bikes zijn een ideale oplossing voor als je met het openbaar vervoer naar Hasselt komt en dan verder wilt met de fiets. We leggen je het systeem snel uit. 

Hasselt krijgt erkenning als kindvriendelijke stad. Samen met 6 andere Vlaamse steden en gemeenten mag Hasselt zich de volgende 6 jaar kindvriendelijke stad noemen. Voor het eerst in Vlaanderen werd het label ‘Kindvriendelijke Steden en Gemeenten’ uitgereikt. Het label met internationale traditie bekroont steden en gemeenten die de rechten van het kind (0 tot 18 jaar) meenemen in hoe ze beleid voeren. Gent, Hasselt, Mechelen, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Niklaas, Turnhout en Wetteren zijn de eerste steden en gemeenten die de titel mogen dragen.

Ben je ook bij een jeugdbeweging? Ja, dan heb je een slimme keuze gemaakt. Neen, wacht dan niet langer en sluit je aan bij je favoriete Hasseltse jeugdbeweging. Ben je -17 jaar dan wordt je een lid, vanaf 18 jaar kan je terecht bij de leidingsploeg! En waarom zou je dat doen? Het antwoord is simpel: "Hier maak je vrienden voor het leven & beleef je mega avonturen!" In de maand september gaan maar liefst 27 Hasseltse jeugdbewegingen opnieuw van start. Ga een kijkje nemen tijdens de startdag. Hier volgt de lijst met data & locaties:

Facebook

Nieuws

De ‘gratis’ Blue-bikes in Hasselt winnen aan populariteit. Je ziet de fietsen steeds meer in het straatbeeld opduiken.  Ook studenten hebben hun weg gevonden naar het station van Hasselt, waar 43 fietsen 'gratis' ter beschikking staan.

Hasselt krijgt erkenning als kindvriendelijke stad. Samen met 6 andere Vlaamse steden en gemeenten mag Hasselt zich de volgende 6 jaar kindvriendelijke stad noemen.

Wist je dat je via de jeugddienst van stad Hasselt ook subsidies kan aanvragen voor kleinschalige fuiven/muziekoptredens én grootschalige fuiven/festivals. Hoe?