Jongeren

In de kijker

Elk jaar zetten de jeugdraad, de jeugddienst en schepen van Jeugd iemand in de bloemetjes die zich inzet voor het Hasseltse jeugdwerk. Is er iemand van jullie jeugdvereniging, jonger dan 26, waarvan je vindt dat zijn of haar inzet voor het Hasseltse jeugdwerk echt wel een bijzondere pluim verdient!

Wist je al dat jongeren (13-18 jaar) 5 weken lang hun eigen, mega uitgeruste, coole POP-UP jeugdplek #habbekratspopsup krijgen in het stadscentrum van Hasselt! Verspreid het nieuws en zorg dat je er bij bent! We verhuizen wekelijks naar een nieuw stadsplein. De ‘Habbekrats Pops-Up’ is gratis en elke weekdag geopend van 14u tot 18u. Iedereen is meer dan welkom! De organisatie Habbekrats zorgt voor een jeugdinteressante inkleding en entertainment op de Pop-Up.

Kom je ook naar 'sport@hasselt' zaterdag 30 augustus ? Op dit sportevenement maak je op 1 dag + 1 locatie + gratis kennis met alle sporten en bewegingsactiviteiten die je in Hasselt kan beoefenen. Plezier gegarandeerd voor alle leeftijden. Zo zie je meteen wat jou het beste ligt.

Kom samen met vrienden of familie (jong én oud) elke maandagavond meedoen met de rollerparade in Hasselt! Deelname is volledig gratis. Van 7 juli tot 25 augustus rijdt weer iedere week populaire rollerparade uit van op het Kolonel Dusartplein, en dit stipt om 20u. Je kan al verzamelen vanaf 19u. Ook fietsers zijn welkom en kunnen aansluiten bij de skeelers. Voor de honderden deelnemers wordt de nodige omkadering, infrastructuur, muziek en sfeer voorzien. Stewards op rollers begeleiden de deelnemers van vertrek tot aankomst. Er is ook politiebegeleiding voorzien bij de tochten.

Ongelooflijk hoe die skaters hun beste tricks laten zien tijdens de KPM-cup (of het Limburgs skateboardkampioenschap) in Hasselt! Was jij er donderdag 29 mei niet bij en wil je de skaters aan het werk zien? Dan moet je het video-verslag van Stoorzender bekijken.

Geef een gewone sterveling een houten plank met wieltjes onder en je kan alvast een ziekenwagen bellen. Tenzij die sterveling er jaren op getraind heeft. Op donderdag 29 mei verzamelen er zo opnieuw enkele tientallen in Kapermolen voor de KPM Cup, het Limburgs skateboardkampioenschap. Spektakel is gegarandeerd!

Dit is een doe-cheque. Met dit kaartje krijg je een korting van 2,5 euro bij een heel aantal Hasseltse jeugdverenigingen (scouts, chiro, KSJ, ...) + 3 speelpleinwerkingen (Zowiezo, Hebbeding en autisme Limburg) in Hasselt. Met de doe-cheque krijg je dus korting bij het betalen van het lidgeld, kampgeld of activiteiten.

Ben jij tussen 16 en  26 jaar? Dan is StampMedia op zoek naar jou. Vanaf zaterdag 19 april beginnen de nieuwe (gratis) workshops tekst, foto en video van C.H.I.P.S. StampMedia in Genk. Die workshops zijn een aanloop naar het stadsfestival 'Genk on stage' (27, 28, 29 juni) waar je als festivalreporter aan de slag kunnen.

Organiseer je een fuif / muziekevenement? Is dit event openbaar en speel je elektronisch versterkte muziek? Dan heb je vanaf nu ook een speciale geluidsmeter nodig. Waarom? Omdat er nieuwe opgelegde geluidsnormen zijn in Vlaanderen. Om hieraan te voldoen heb je een meter nodig die het geluid meet én registreert. Stad hasselt heeft 4 stuks aangekocht die ontleend kunnen worden. De geluidsmeters worden verhuurd door de dienst leefmilieu van de stad Hasselt. De medewerkers geven praktische uitleg over de wetgeving en hoe je het apparaat moet gebruiken. Onze geluidsmeters kregen ook een naam.

Ben je lid van de chiro, scouts, KLJ of draai je elders mee? Het was allemaal van geen tel op vrijdag 18 oktober 2013. De ‘Dag van de jeugdbeweging’ is solidair: het is de hoogdag voor alle leden van alle jeugdbewegingen. De organisatie roept op: ‘Trek je uniform aan om naar school te gaan en maak er samen een prachtige dag van!’ En zijt maar zeker dat het een prachtige dag was! Zie hier de bewijzen....
bekijk het fotoalbum.
 

Facebook

Nieuws

Elk jaar zetten de jeugdraad, de jeugddienst en schepen van Jeugd iemand in de bloemetjes die zich inzet voor het Hasseltse jeugdwerk.

Wist je al dat jongeren (13-18 jaar) 5 weken lang hun eigen, mega uitgeruste, coole POP-UP jeugdplek #habbekratspopsup krijgen in het stadscentrum van Hasselt! Verspreid het nieuws en zorg dat je er bij bent!

Kom je ook naar 'sport@hasselt' zaterdag 30 augustus ? Op dit sportevenement maak je op 1 dag + 1 locatie + gratis kennis met alle sporten en bewegingsactiviteiten die je in Hasselt kan beoefenen.