kerstboomverbranding

Indien jouw jeugdvereniging een kerstboomverbranding gaat organiseren, dan moet je hiervoor eerst de brandweer contacteren & toestemming vragen aan het stadsbestuur (ten laatste 2 weken voor datum activiteit)

stap 1: toestemming stadsbestuur

Dat doe je door een mail te sturen naar de cultuurdienst (cultuur@hasselt.be) en de jeugddienst ook in cc te zetten (jeugd@hasselt.be). Zet de volgende items in je mail:

  • met als onderwerp: aanvraag toestemming kerstboomverbranding + naam vereniging + datum
  • volledige uitleg op welke plaats aan je lokaal je het kampvuur plant, en welke randactiviteiten er zijn
  • contactgegevens van 2 personen (naam, adres, e-mail + gsmnummer)

let op! Er is maar 1x in de week een schepencollege waar beslist wordt of jullie aanvragen worden goedgekeurd of niet. Dit is altijd donderdagvoormiddag. De voorbereiding van de dossiers wordt ten laatste 's maandags afgerond. Dus Ann Reeckmans heeft alle aanvragen op tijd nodig. Vraag het minimum 2 weken op voorhand aan!

stap 2: contacteer de brandweer

Je bent verplicht om de brandweer te contacteren. Dit doe je door te telefoneren naar Brandweer Hasselt, Willekensmolenstraat 120, 3500 Hasselt. Tel. : 011-22 49 24 (minimum 2 weken op voorhand)

Stap 3: voorzie voldoende brandblussers

Een erkende jeugdvereniging kan gratis brandblussers van de jeugddienst lenen. Hiervoor moet je minimum 1 week op voorhand een mailtje sturen naar de jeugddienst (jeugd@hasselt.be) of bel naar 011/23 94 24 . Hierna krijg je van haar een bevestiging met het aantal brandblussers en concrete afspraken. 

Het afhalen + terugbrengen van de brandblusapparaten kan 1 dag voor het kamp/manifestatie en moeten ten laatste de eerste werkdag na het kamp/manifestatie terug gebracht worden. De afhaling of terugname gebeurt in het magazijn van de Centrale Uitvoeringsdiensten, Hellebeemden 20 te Hasselt, enkel in de voormiddag en na schriftelijke toezegging van de stedelijke jeugddienst.

Gebruikte of defecte apparaten worden gemeld bij het terugbrengen van de brandblussers. Onterecht gebruikte brandblussers worden op kosten van de vereniging gevuld en gecontroleerd. Bij het laattijdig terugbrengen van de brandblussers is er een boete voorzien van 12,39 euro per dag per toestel voorzien.

Stap 4: materialen nodig om je evenement te organiseren?

De dienst cultuur van stad Hasselt leent podiumelementen, nadarhekken, tafels en stoelen, podiumwagens, tentoonstellingspanelen, marktkraampjes en toiletwagens uit. Hasseltse diensten en verenigingen kunnen de materialen aanvragen voor activiteiten georganiseerd op Hasselts grondgebied. Het transport van de materiaal gebeurt door stadspersoneel. (Enkel werkdagen mogelijk. De stadsdiensten werken niet in het weekend. De ontlening is gratis (geen waarborg). Aanvraag moet schriftelijk en ten laatste 1 maand op voorhand. Vul op dit aanvraagformulier je contactgegevens in & duid de materialen aan die je wilt ontlenen.

Meer info
Dienst Cultuur, Groenplein 1, 3500 Hasselt (2e verdieping)
Tel.011/23.95.59 - E-mail: cultuur@hasselt.be