activiteit

Op zoek naar materiaal om een toffe activiteit in elkaar te steken?
Wij hebben leuke adressen voor verschillende materialen.

  1. Badgemachine
  2. Volksspelen
  3. Educatief speelgoed
  4. Sportmateriaal 
  5. Tafels, stoelen, podiummateriaal,..
  6. Licht, geluid, beeldmateriaal
  7. Tenten

1. Badgemachine 

Ben je op zoek naar een badgemachine? Dan moet je bij de Dienst voor speelruimte zijn!Huurprijs= 5 € /dag & prijs per badge 0,5 € /badge (per set van 20 stuks). Opgelet: de verhuringen zijn enkel geldig na ondertekening en terugsturen van het contract.
Contact: Dienst voor speelruimte, Vaartstraat 14A, 3500 Hasselt
Tel: 0476 85 20 30 - E-mail: info@dienstvoorspeelruimte.be - http://www.dienstvoorspeelruimte.be
 

2. Volksspelen

De uitleencataloog bied je een verscheidenheid van spelen aan: volkssporten, kinderspelen, uitheemse spelen, kermisspelen, new games en diverse spelbenodigdheden. De aangepaste volkssporten zijn afgestemd op de mogelijkheden van personen met een handicap. Afhaalpunt in Limburg is in Heusden- Zolder.Dus hiervoor ga je even moeten rijden.
Contact: uitleendienst van het Centrum voor Sportcultuur http://www.sportimonium.be/nl/verhuur-volkssporten
 

3. Educatief speelgoed

De Speelkaart heeft een gevarieerd aanbod van educatief speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het speelgoed is gericht op lichamelijke, verstandelijke en sociale en emotionele ontwikkeling van het kind. Op elk stuk speelgoed staat informatie en verwijst naar de soort ontwikkeling. Alleen leden kunnen speelgoed lenen. Het lidmaatschap bedraagt 2,5 euro per jaar per gezin. Elk kind kan telkens 2 stukken speelgoed voor een periode van 3 weken ontlenen. openingsuren: elke woensdagnamiddag open van 14u tot 17u en zaterdag van 10u tot 12u. ( Tel: 0492/ 729 174)
Contact: Speelkaart, Ontmoetingscentrum De Hazelaar, Merellaan 17 (Banneuxwijk)
tel: 011/21 14 17 - www.opvoedingswinkelhasselt.be/Spelotheek/17097/opvoedingswinkel
 

4. Sportmateriaal

BLOSO leent sportmateriaal uit. De ontlening is gratis. Aanvraag moet schriftelijk en ten laatste 30 dagen voor activiteit. Alle informatie (reglement, aanvraagformulier, lijst met sportmaterialen) vind je op http://www.bloso.be/public/bloso/dienstverlening.asp#3 
Contact: Bloso uitleendienst Limburg, Gouverneur Verwilghensingel 13, Hasselt
Tel: 011/30 08 01- E-mail: uitleendienst.limburg@bloso.be
 

5. Tafels, stoelen, podiumwagen, ...

De dienst cultuur van Stad Hasselt leent podiumelementen, nadarhekken, tafels en stoelen, tentoonstellingspanelen, marktkraampjes, podiumwagen en toiletwagens uit. Hasseltse diensten en verenigingen kunnen de materialen aanvragen voor activiteiten georganiseerd op Hasselts grondgebied. Het transport van de materiaal gebeurt door stadspersoneel. Enkel werkdagen mogelijk. De stadsdiensten werken niet in het weekend. De ontlening is gratis (geen waarborg).
Aanvraag moet schriftelijk en ten laatste 6 weken op voorhand. Vul je contactgegevens in & duid de materialen aan die je wilt ontlenen op het aanvraagformulier. 
Contact: Dienst Cultuur stad Hasselt, Groenplein 1, 3500 Hasselt (2e verdieping)
tel.011/23.95.59 - E-mail: cultuur@hasselt.be
 

6. Beeld, licht- en geluidsmateriaal

De provinciale uitleendienst Limburg (PUL) leent beeldmateriaal, geluidsmateriaal, tentoonstellingspanelen, lichtmateriaal en snoeren uit aan erkende jeugdverenigingen.
Alle informatie (reglement, aanvraagformulier) staat op www.limburg.be/pul. Aanvraag moet schriftelijk en ten laatste 1 week op voorhand.
Contact: Provinciale Uitleendienst (PUL), Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt
tel. 011/ 23 76 04 - E-mail: pul@limburg.be - www.limburg.be/pul
 

7. Tenten

De uitleendienst van de Vlaamse Gemeenschap leent tenten uit aan jeugdverenigingen én organisaties actief in de non-profit sector. Particulieren en bedrijven kunnen niet terecht bij de uitleendienst. Alle informatie (reglement, aanvraagformulier) staat op de website: www.uldk.be 
Contact: uitleendienst Vlaamse Gemeenschap
Tel: 02 251 69 43 - e-mail: kampeermateriaal@cjsm.vlaanderen.be - www.udlk.be